Sommarkafé Kullar & Klang
Sommarkafé Kullar & Klang
Sommarkafé Kullar & Klang
Göra Sevärdheter Utställningar, konst

Sommarkafé Kullar & Klang

Välkommen till detta natursköna kafè i Vännforsbäck. Kafé, loppis och gallerigarage med Vindelälven i blickfånget.

Kullar & Klang är en plats för både återhämtning och inspiration. Vackert beläget bland Vännforsbäcks böljande naturbetesängar, med Vindelälven som glittrande fond, har den gamla bondgårdens karaktär tillvaratagits och gjorts till en plats för sommarkafé, konstgalleri, loppis, kultur- och kunskapsevenemang.

Hållbar livsstil och klimatneutral omställning utgör basen för hela verksamheten. Kullar & Klang vill visa på möjligheter genom att själva utgöra ett gott exempel, och lyfta fram andra.

I kaféet erbjuds hembakat fika, närproducerad och ekologisk mat. Servering på den soliga gårdsplanen, i lövverkens behagliga skugga, eller på den såpadoftande logen med milsvid utsikt åt väst. Morotskakan har korats till norra Europas bästa!

Varje torsdag håller aktuella kunskapsbärare inom klimat- och hållbarhetsfrågor föredrag eller anordnar workshops. Föredragen streamas och går därmed även att ta del av digitalt.

Varje söndag bjuds på levande musik, och många längtar efter att snart kunna återerövra dansbanan. Vissa år anordnas en mycket uppskattad festival.

I Galleri Garage ställs varje sommar en aktuell konstnärs alster ut, och lokala hantverkare säljer fina artiklar till dig själv eller vännen.

I loppisladan kan du fynda och samtidigt göra gott som medmänniska. Intäkterna härifrån går oavkortat till människor på flykt och organisationen Ingen Människa Är Illegal (www.ingenillegal.org). Somliga tycker att ladan är så vacker att ibland stuvas här om till vigsel- och bröllopslokal.

Läs mer om verksamheten och sommarens program på Kullar & Klangs hemsidan. Eller än hellre, välkommen att besöka på plats!