Lyssna på historier om Vännäs
Göra Sevärdheter Kulturhistoriska miljöer

Lyssna på historier om Vännäs

Lyssna till fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter, som alla utspelat sig i Vännäs.

Fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter finns nu att lyssna på. Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Alla med historisk bakgrund. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du upplever platserna där det hände.


Spökvandringen uppmuntrar till att komma ut och utforska närområdet. Platserna berättelserna handlar om finns utmärkta på en interaktiv karta i appen Storyspot.

Lyssna på ljudberättelserna genom att ladda ner Storyspot gratis där appar finns. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Vännäs” i Sökrutan.


Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna gjorde hon noggrann research på Vännäs lokala historia.

Då kommer ni att kunna lyssna till:

Järnvägsolyckan i Nyåker
Likboden i Vännäs Läger
Vrålandet på Sandkammen
Damen på Vännäs kyrkogård
Själarna på Vännäs stationOM STORYSPOT
Storyspot är en digital tjänst för att spela in, dela med sig av och lyssna på muntliga berättelser om platser. Sporthändelser, kultur, historia, arkitektur, framtidsvisioner och personliga upplevelser får alla plats i Storyspot och skapar tillsammans en mångfald av berättelser där lyssnaren själv väljer vad den tycker är intressant.