Utanför stan - matäventyr med Alfred & Rut

Utanför stan - matäventyr med Alfred & Rut

I sommar kommer du att kunna följa med Alfred och hans lilla hund Rut som upptäcker god mat, vackra besöksmål och landsbygden utanför Umeå i filmserien “Utanför stan - matäventyr med Alfred & Rut”. I varje avsnitt möter Alfred upp olika lokala profiler och lagar mat tillsammans med dem ute i naturen. Efter varje avsnitt kommer du att kunna ta del av tillhörande recept till det som lagats i filmen samt få tips om hur du tar dig till platsen.

Avsnitt 1. Västerbottensmacka på Selsberget i Vännäs. I första avsnittet besöker Alfred och Rut Selsberget i Vännäs där de möter upp Max Brändström Nyström som är född och uppvuxen i Vännäs och driver Instagramkontot @varaute. Tillsammans lagar de en god Västerbottensmacka. 

 

Avsnitt 2, Fattiga riddare vid Tunnelutloppet i Vännäs. I avsnitt 2 besöker Alfred och Rut Tunnelutloppet vis Fällforsen i Vännäs där dem möter upp Ronja och Amelie som bjuder på lyxiga Fattiga riddare. Ronja och Amelie driver också instagramkontot @lillafrukostarkivet.

Avsnitt 3. Rotfrukter på kolbädd på Selsknösen. I tredje avsnittet besöker Alfred och Rut Selsknösen i Vännäs där det möter upp Lisa Persson som är kock på Hotell Vännäs. Hon bjuder på en fantastisk rätt med rotfrukter som lagas direkt över öppen glöd.

Avsnitt 4. Viltwrap med älgskav vid Vännforsleden. I sommarens sista avsnitt av Utanför stan besöker Alfred & Rut Vännforsleden där dem får sällskap av Åsa Strandberg och Petra Hennström, båda är aktiva i Vännäs jägarförbund. I sista avsnittet bjuder dem på super smarriga viltwraps med älgskav.