Smaka på Vännäs

Smaka på Vännäs

I sommar bjuder vi in dig till en smakrik semester i Vännäs. Unika gårdscaféer, lantliga glassbarer och lyxig Á la carte återfinns bland Vännäs matupplevelser som alla har stort fokus på lokala råvaror. Här tipsar vi dig om sommarens matupplevelser som kommer skapa fina semesterminnen även när hösten kommer krypande. 

När du vill skapa fina sommarminnen för hela familjen 

Stanna till vid ett av våra unika landsbygdscaféer. Ett uppskattat sommarminne, för såväl stora som små, är glass från Glassbonden. Glassbonden är en unik glassbar med unika smaker och utsikt över Vindelälven. Säg gärna hej till glassproducenterna som beter i hagen intill och njut glass med smaker av både älgört, hjortronkola och Västerbottensost. På andra sidan Vindelälven i ett böljande landskap hittar du caféet Kullar & Klang, caféet erbjuder både platser utomhus och inomhus i en vackert inredd lada. Lisa som driver caféet brinner för miljö och hållbarhet och anordnar löpande under sommaren evenemang på temat.  

 

När du vill starta dagen på bästa sätt  

Börja din semestermorgon med nybakat bröd från Yest, ett lokalt hantverksbageri och Café som bakar bröd på surdeg med ekologiskt och kravmärkt mjöl från en familjeägd kvarn. Yest brödbod och Café ligger i anslutning till Slöjdarnas Hus med utsikt över Vindelälven. Förutom nybakat bröd finns här också fika, smörgåsar, bakverk och lättare luncher.  

 

När du längtar efter nått sött 

I lantliga Västra Spöland hittar du Café Alice, det är ett nyöppnat gårdscafé som drivs av Viktoria, en lokal tårtkonstnär med känsla för smaker. Här hittar du magiskt goda bakverk och mackor, allt tillagas och bakas på plats av lokala, svenska & ekologiska råvaror. För dagar som spenderas i centrum är du välkommen att besöka Café Ljuslyktan när fikasuget gör sig påmint. Det är ett familjeägt café som erbjuder ett brett sortiment av tårtor, bakelser, kakor, smörgåsar och lättare luncher. Under sommaren finns här en liten uteservering där du kan njuta av ditt fika i solen.  

 

När du längtar efter en god middag 

I centrala Vännäs hittar du ett antal restauranger som skapar ett brett utbud av middagsalternativ, däribland hittar du Hotel Vännäs. Här kan du njuta av hemlagad husmanskost, närproducerad á la carte och en trevlig hotellvistelse. Under sommaren är deras stora uteservering öppen för härliga middagar i kvällssolen. Chefskocken Lisa är proffs på att skapa menyer som får det att vattnas i munnen, det gör att man mer än gärna återvänder till Hotel Vännäs för fler besök. 

 

När du längtar efter Outdoor Cooking 

Föredrar du att laga din mat själv och vill kombinera god mat med ett besök till en naturupplevelse. Stanna då till hos Vännäs Saluhall i centrala Vännäs, här kan du handla råvaror från lokala producenter som ger dig möjligheten att skapa utsökta rätter över öppen eld.