Upplevelsenära Vännäs

I Vännäs är det aldrig långt mellan upplevelserna, vare sig det handlar om att äta god mat, lyssna på en rockig musikkonsert, ta del av den vackra norrländska naturen eller träffa vänliga välkomnande människor.

människor vid Vindelälven
Vännäs Motormuseum

Motorhistoria, hantverk och natur

Sevärdheterna är många och här finns något för alla; besök Vännäs Motormuseum som inryms i en flyghangar från 1920-talet, upplev Vännäs Läger med regementsbyggnader från 1900- talets början eller besök Slöjdarnas hus där lokala hantverkare säljer och ställer ut sina hantverksalster. Vandringslederna utmed Vindelälven är välbesökta strövområden med iordningställda rast- och grillstugor. Vandra längs vägen där Carl von Linné tog sig fram på sin resa till Lappland 1732, besök de fågelrika sjöarna i Brån och Jämteböle, se landskapet från hästryggen, prova bäversafari med kajak i en av Sveriges fyra oreglerade älvar – Vindelälven. 

Utsikt från Middagsbergets Vintersportanläggning

Vinter

Vintertid har vi välpreparerade elbelysta skidspår, för dig med hund eller utan, skicrossbana och skidanläggningen på Middagsberget med två liftar, två nedfarter, serveringsstuga och Sveriges bästa halfpipe! Ishallen finns för allmänhetens åkning och vid riktigt fördelaktigt väder kan du finna sjöar med spegelblank is att ta några utmanade skär på! 
Skoterburen? Då bjuds du på många, långa och välskyltade skoterleder som tar dig till utflyktsplatser du annars inte når.
För dig som är fiskeintresserad kan både sommarfiske i en stilla sjö eller flugfiske i en brusande älv vara en utmaning, precis som pimpling på isen en solig vårvinterdag. 

Vännäsbadet

Sommar

Sommartid är badtid. Ta en simtur vid något av insjöbaden, lapa sol vid älvarnas stränder eller besök Vännäsbadet med sina tre tempererade bassänger. Är du tillfällig gäst kan du välja mellan olika former av boende; hotell, campingstuga, bed & breakfast eller vandrarhem. På den åretruntöppna campingen är du välkommen att slå upp ditt tält, parkera din husvagn eller husbil.

Packa ryggsäcken med fika och ge er ut och upplev vår fantastiska omgivning. Kaffe kokt över öppen eld är något av det härligaste du kan få! Vi kallar det livskvalitet!